Finetunen!!!

04-06-2014 13:36

Hallo Allemaal,

Inmiddels weer een aantal dingen geregeld.
De autohuur definitief gemaakt en betaald evenals het restant van de villahuur.

Verder me bezig gaan houden met de invulling van onze tijd in New York. Dat valt nog niet mee dus. Zoveel te zien en te doen in NY. Zeker als je jezelf
enigzins verdiept in NY. Ik ben gaan googelen en heb veel gelezen over de Big Apple. Een heel leuk en interessante BLOG die ik tegenkwam op het

internet was van Joyce Sint Nicolaas.  Zij woont in NY samen met haar man Michiel en houdt een BLOG bij met van allerlei info over NY. Bezienswaardigheden, Shoppen, Eten en drinken etc etc. Heel leuk om te lezen. (www.joycesintnicolaas.nl)
Ik dacht laat ik haar eens een mail sturen om wat tips te vragen qua indeling van de twee dagen. Of er antwoord zou komen moest ik natuurlijk
afwachten want Joyce heeft natuurlijk wel wat anders te doen dan iedereen persoonlijk reistips te geven. Maar tot mijn lichte verbazing had ik de
volgende dag al een uitgebreide mail in de bus. Ze heeft gewoon een compleet programma gemaakt met nog genoeg openingen voor eigen inbreng.
Wat een verrassing! En de suggesties spreken ons nog erg aan ook.

Tipje van de sluier:

Dag 1

Ochtend: Staten Island Ferry (langs vrijheidsbeeld), Wall Street en Ground Zero (de Memorial pools zijn redelijk snel te bezichtigen, tegenwoordig hoef je hier ook geen kaartje voor online te reserveren. Er is net een gloednieuw museum geopend, dat zal een stuk meer tijd kosten om te bezichtigen en daarvoor kun je het beste online een reservering maken)

Middag: wandeling/shoppen door SoHo, Nolita, langs Washington Square en dan naar de West Village

Avond: Brooklyn Bridge overwandelen - begin aan de Brooklyn kant, want het Brooklyn Bridge Park is ook erg mooi en leuk en je loopt dan richting Manhattan, wat natuurlijk een erg mooi uitzicht is.

 

Dag 2

Ochtend/middag: fietsen in Central Park (als je het georganiseerd wilt doen, is Baja Bikes een goede aanbieder. Verder kun je fietsen huren via Bike & Roll, bij Columbus Circle. Huur GEEN fietsen bij vage mannetjes die met een brochure naar je toekomen. Niet te vertrouwen die lui)

Middag: museum? Geen idee wat binnen het interessegebied van jullie kinderen ligt, maar the National Museum of Natural History is vaak een succesnummer.

Avond: eventueel een openluchtfilm? zie mijn laatst geschreven blog met een link naar de programma's.

 

Nou mooi programma toch. We komen in de middag aan en de eerste avond willen we dan naar Times Square. In de avond is dat het leukst want dan is alles mooi verlicht. Eerst ergens wat eten en dan lekker rondstruinen daar!


Verder bericht gekregen dat Carla's nichtje Maria en haar man Vincent met hun dochtertje Adriana de 22e juli naar Orlando komen om ons te zien.
Ze blijven dan bij ons slapen in onze Villa en gaan de volgende dag weer terug naar Gainsville. Heel leuk!
Dat wordt bidden voor het avondeten hahaha (insiders weten waarom :-) )

Al met al weer een aantal stappen verder.

Tot de volgende keer!

 

Jan