Blog

Voorwerk doen!

30-06-2013 11:24

De laatste dagen regelmatig maar eens op zoek gegaan naar een geschikte villa met zwembad voor de tijd dat we in Orlando zullen zijn. Voor wie niet bekend is hiermee....het klinkt nogal decadent....een villa met privezwembad. Maar in Florida is dat erg goed te doen en veel relaxter dan in een hotel te verblijven. Hier in Nederland of bijvoorbeeld in Italie of Spanje betaal je in het hoogseizoen zomaar ergens tussen de 1000 en 1400 euries per week voor een leuk huisje of mooi appartement. In Florida huur je een villa met prive zwembad (3-4 slaapkamers/badkamers) voor om en nabij de 700 euro per week.
Dat is een stuk voordeliger. Als je met twee gezinnen zou gaan is het helemaal goedkoop. En er zijn er meer dan genoeg voorhanden. Velen in de buurt van Disney (15-20 minuutjes rijden).....dat gaat goedkomen.

Dus gaan zoeken en wat zijn er veel te vinden zeg. Ik heb er een aantal geselecteerd en even in My Favourites gezet. Komende weken ga ik die eens aanschrijven voor een exacte offerte.

Christian heeft inmiddels een lijst gemaakt van de parken. Daarin heeft hij de highlights van de parken gezet zodat we beter kunnen kiezen. Heeft hij het allemaal in een mooi lijstje verwerkt...goed gedaan jochie!!

De reacties van vrienden en bekenden zijn allemaal leuk en positief. Dat vinden wij heel erg leuk. Schrijf gerust in het gastenboek!!
Het is wel lastig om te wachten met actie ondernemen. De tickets zijn het belangrijkste en de tarieven voor juli 2014 zijn pas 330 dagen vooraf bekend dus dat duurt nog wel even...begin augustus ergens. Geduld hebben dus maar de tijd gaat snel genoeg.
We gaan eerst nog genieten van een weekje Oostenrijk met de family & friends. Daar verheugen wij ons ook op.

 

Jan

Gezinsvergadering!

28-06-2013 13:50

Hahaha jaja gezinsvergadering. Over de Amerikareis natuurlijk. De laatste twee avonden tijdens het avondeten uitgebreid over vanalles gesproken.
Eerst maar eens over waar de "zware klappen" gaan vallen in de bezuinigingsnota van de family :-) !!  Hele discussie was dat. Had wat postjes aangegeven waarop we wellicht wat "rustiger" aan konden doen...bijvoorbeeld abonnementjes van de Tina en Donald Duck opzeggen. Nou nou dat viel niet in goede aarde zeg. De oppositie kwam van twee kanten tegelijk! Valery en Christian reageerden als Daniel die net door een wesp gestoken is. Ze zwelden op en gaven een pleidooi af waarom dat toch echt niet kon volgens hen!! Gelukkig kalmeerden ze wat toen ik zei dat het maar een grapje was...want die twee bladen opzeggen zet nou niet echt veel zoden aan de dijk!!

Toen vroeg ik aan mijn lieve vrouw...zeg waar kun jij op bezuinigen? (In mijn hoofd kon ik zo een aantal dingen opnoemen maar ik hield wijselijk mijn mond uiteraard!!) Ze dacht even na en zei toen in alle ernst, IK heb al bezuinigd!!!! Ohw zei ik...hoezo dan? Nou op mijn sportschoolabonnement heb ik korting weten te bedingen via een of andere regeling van de hockeyclub van Valery. Dus bespaar ik maar liefst 10 euro per maand. Uhhmm ja lieve schat dat is 120 euro per jaar....leuk en fijn maar dat het nou echt opschiet. Afijn uiteindelijk zal het financiele plaatje wel rondkomen maar zoals onze vriend Balkenende alias Harry Potter al zei...eerst het zuur en dan het zoet.

Verder besproken dat we geen 10 dagen een villa gaan huren maar toch maar een dag of 7 a 8. Dat scheelt in de kosten en om nou 8 of negen dagen achtereen van die pretparken te bezoeken dat zag Carla niet zitten...en ik ook niet maar in iets mindere mate. Compromis sluiten dus. Kinderen mogen
5 of 6 parken uitkiezen waar ze graag naar toe willen. Ikzelf wil graag naar Universal Studios (Harry Potter World) en Seaworld. We zien wel waar ze mee gaan komen.

Tot zover weer even!

Jan

Plan van aanpak.

25-06-2013 17:08

Wat moeten we nu als eerste gaan doen. Allereerst de reisperiode bepalen. Het vertrek zal ca. 14 juli zijn omdat de schoolvakanties volgend jaar pas de derde week van juli beginnen. Reisduur zal ongeveer 3 a 4 weken zijn. De tickets moeten we toch kopen of we nu 21 of 25 dagen wegblijven!!
Door veel info te lezen op het Florida Forum ben ik erachter gekomen dat de beste prijzen in december en januari gevonden kunnen worden. Dat is een questie van elke dag opnieuw kijken en een taal opties uitproberen. Verschillende vertrekdata en aankomstplaatsen kunnen zomaar ineens 200 toot 400 euro voordeel opleveren. Moeite waard dus om dat goed in de gaten te houden. Verder heb ik me aangemeld bij ticketspy en skyscanner daarop staan elke dag de mooiste aanbiedinge vermeld die je zelf nagenoeg niet zou vinden. De web adressen hiervan staan weer op het Menu info mocht je interesse hebben hiervoor.

Als de tickets vastliggen kunnen we bepalen wanneer we in Orlando willen zijn en dan daarvoor een leuke villa zoeken (veel te vinden op het net!) Ook daarvan zal ik een aantal website adressen publiceren op het info menu! Ook de autohuur kan dan geboekt gaan worden en ook daar veel info van gekregen via het Florida Forum waar de beste aanbiedingen te vinden zijn dus dat komt ook wel goed. En dan de route bepalen. In grote lijnen wordt het waarschijnlijk vliegen op Miami. Aantal dagen in Weston bij Carla's zus Virginia. Vandaaruit wat dagtochten doen zoals de Everglades, de Keys en natuurlijk Miami Beach! Dan naar Orlando de Disney parken bezoeken en natuurlijk het nieuwe Harry Potter Park, Seaworld, BushGardens etc etc. Dan rijden we verder naar North Carolina via Savannah, St. Augustien (de oudste stad van Amerika) en Charleston. We verblijven in die plaatsjes 1 of 2 dagen dat weten we nog niet precies. Dan dor naar Raleigh naar Mike en Graciela die ook bij ons geweest zijn. Met hun naar Washington 2 of 3 dagen en dan weer terug naar Raleigh. En dan via Charlotte naar Atlanta, dan via Macon naar Gainsville waar Carla's nichtje Maria-Virginia woont om hun ook een bezoek te brengen. En dan via Orlando weer terug naar Weston. Dan daar nog een paar dagen en dan zit het er op! Heel vaag nog en de precieze invulling dat zal nog wel even op zich laten wachten. First things First!!

Vandaag gedaan!

25-06-2013 14:37

Deze website aangemaakt dus en ik heb het Menu info toegevoegd.
Hierin komen de tips, websites etc. te staan die ga gebruiken en gebruikt heb voor de voorbereiding.
Via een tip ben ik lid geworden van het Florida Forum. Hierin staat heel veel informatie die erg nuttig
is voor een vakantie naar Florida. Wesite adres vind je dus op Menu info.

Het besluit!

25-06-2013 08:43

Het besluit om ervoor te gaan!

Zoals jullie al hebben kunnen lezen hebben we gisterenavond met zijn allen besloten om ervoor te gaan. We hadden het er al een paar keer over gehad en nadat ik een globale beraming van de kosten gemaakt had zijn we erover gaan praten. Er zullen hier en daar wat opofferingen gedaan moeten worden. Nu
je het er zo over hebt en iedereen enthousiast is lijkt dat allemaal niet zo erg. Maar bijvoorbeeld.....als ons groepje in December vertrekt naar Thiersee en wij hier achter blijven, dan zal dat wel even slikken zijn. Maar goed we weten waar we het voor doen. Zakelijk gaat het nog steeds wel redelijk gelukkig maar het is nou niet zo dat het met bakken tegelijk binnen stroomt. In deze tijd zijn we blij dat we gewoon redelijk kunnen blijven draaien. Van daaruit dus geen extra mogelijkheden. Maar dat is niet erg. Als je iets graag wilt dat moet je er voor sparen en dat gaan we dan ook flink doen het komende jaar tot en met juni 2014. Want in juli 2014 gaat het gebeuren!

Jan

Eerste blog

25-06-2013 08:11

Onze nieuwe blog is vandaag van start gegaan. Houdt focus hierop en wij zullen proberen je geïnformeerd te houden. Je kunt nieuwe berichten plaatsen op deze blog via de RSS feed.

<< 1 | 2